Pozovite nas  021/529-716, 021/520-032 ili 065/588-0000

Simptomi ovulacije

Kako ovulacija određuje kada možete zatrudneti?

Detaljnije
Simptomi ovulacije

Najbolji način da otkrijete plodne dan je da obratite pažnju na ono šta vam vaše telo govori i da uočite simptome ovulacije

Prvi ginekološki pregled nakon porođaja

Na prvom ginekološkom pregledu nakon porođaja proveriće se fizički oporavak od trudnoće i porođaja.

Detaljnije
Prvi ginekološki pregled nakon porođaja

Prvi pregledu kod ginekologa nakon porođaja je prava prilika da pitate ginekologa sve što vas interesuje o lekovima protiv bolova, o ishrani, o rekreaciji, o seksualnom životu i kontracepciji.

Dečija ljubomora

Hoću ja i brata i sestru,a kad stignu...?!

Detaljnije
Dečija ljubomora

Ljubomora među braćom i sestrama je neizbežna, ali ne mora obavezno da bude prepreka da dete izraste u velikodušnu, tolerantnu i nezavisnu osobu. Dakle, roditelji, uživajte i budite srećni sa saznanjem da ste vašem prvencu rodili brata ili sestru jer je ljubav među njima jedna od najtrajnijih ljubavi na svetu!

Rak dojki

24. oktobar je svetski dan borbe protiv raka dojke. Od raka dojke oboleva jedna od osam žena.

Detaljnije
Rak dojke

Tokom samo jedne godine 1.300.000 žena širom planete dobije dijagnozu raka dojke. Rak dojke je drugi po redu uzrok smrti žena obolelih od raka. 465.000 žena godišnje umire od ove bolesti.

Vanmaterična trudnoća

Ne postoji način da sačuvate vanmateričnu trudnoću. Nažalost, ona ne može preću u normalnu trudnoću.

Detaljnije
Vanmaterična trudnoća

U normalnoj trudnoći, oplođeno jajašce prolazi kroz jajovod do materice. Jajašce se usadi u zid materice i počinje da raste. Ali u vanmateričnoj trudnoći, oplođeno jajašce se usadi u nekom drugom delu izvan šupljine, ne u materici, a najčešće u jajovodu.

Top
 • Top

  Dr Gordana KozarovDr Gordana Kozarov je šef stručnog tima vantelesne oplodnje u Klinici Perinatal.

  Mr. sci med dr Gordana Kozarov, rođena 14.08.1958 u Ćeralijama, Podravska Slatina, RH završila je Medicinski fakultet Univerziteta ...

  Pročitajte

Top

Briga o ženskom zdravlju u klinici PERINATAL obuhvata žene svih starosnih kategorija, decu, adolescente, trudnice, žene u srednjoj životnoj dobi i žene u peri i postmenopauzi. U preventivnom i terapijskom smislu podrazumeva: Pregled spoljnih genitalija, pregled vagine i vaginalnog sekreta, kolposkopski.....

Svedoci smo nimalo ohrabrujuće činjenice da se sve više bračnih parova suočava s nemogućnošću da ostvare roditeljstvo. Na žalost, pored organskih, na bračni sterilitet utiče niz faktora, nimalo zanemarljivi nisu ni zagađenje životne sredine, način ishrane ili stres.

Dobrodošli u trudnoću. Ovo je početak jednog neverovatnog putovanja. Od prvih znakova trudnoće do uzbudljivih trenutaka tokom porođaja, mi imamo informacije, savete i puno odgovora na vaša pitanja vezana za trudnoću.

U našoj klinici je moguće, osim ultrazvuka abdomena, u okviru jednog pregleda, načiniti ekspertni ultrazvučni pregled dojki (na aparatu poslednje generacije), kao i mamografiju na najsavremenijoj opremi koja se koristi i u svetskim centrima za dijagnostiku oboljenja dojke.

Endokrinologija je grana biologije i medicine koja se bavi endokrinim sistemom, bolestima izazvanim poremećajem sastavnih delova endokrinih sistema – žlezdama i materiji koju one luče – hormonima. Endokrini sistem je jedan od glavnih sistema ljudskog organizma zadužen za kontrolu, komunikaciju i koordinaciju procesa u organizmu.

Kako u klinici Perinatal postoji tim koji brine o zdravlju žena svih starosnih kategorija, uključili smo i pedijatra koji bi nastavio da prati rast, razvoj i zdravlje bebe koja je praćena pre rođenja. Rad pedijatra obuhvata: savete trudnicama o ishrani, nezi i pripremi grudi za dojenje, laktaciji, dojenju;

Ako ste u drugom stanju ili planirate trudnoću onda ste do sada već svakako čuli za „dabl“ test za detekciju genetskih oboljenja ploda u prvom trimestru. Dabl skrinig test, na osnovu supstanci u krvi majke (beta hCG i PAPP-A) koje proizvodi posteljica zajedno sa ultrazvučnim markerima (debljina nuhalne translucence tj. NT) i rizika majke, procenjuje verovatnoću postojanja genetskih abnormalnosti ploda. Sada postoji noviji i po najnovijim istraživanjama i najtačniji skrinig test.

Pročitajte više

Ideja o Specijalnoj bolnici za ginekologiju „Perinatal“ postoji od 1994. godine, kada se osniva ginekološka ordinacija pružajući usluge iz oblasti konzervativne i adolescentne ginekologije, savetovališta za planiranje porodice i iz domena kontracepcije i prevencije polno prenosivih bolesti, praćenja trudnoće, genetskog skrininga i skrininga fetalnih anomalija,  maligniteta genitalnog trakta (PAPA, kolposkopija, ciljana biopsija, eksplorativna kiretaža) i brige za očuvanje fertilnosti žene.

Pročitajte više

Rekli su o nama

 • “Doktorka Kozarov je divna osoba i doktorka. Nakon dužeg perioda smo muž i ja prirodnim putem dobili bebu i kod doktorke radili dva ekspertna UZ. Da smo morali na vantelesnu sigurno bih se odlučila za Perinatal. Besplatni pokušaji vantelesne su jedna od retkih zaista "pametnih" i plemenitih stvari koje je ova država učinila za svoje građane!”

  Biljana Božić

 • Najbolja klinikana na celom svetu na celu sa n*a*j*b*o*lj*o*m doktorkom Gordanom!!!!! VELIKI POZDRAV IZ CHICAGA!!! .... Da nije bilo Gordane ne bi bilo ni Danice!!!! Neizmerno zahvalna

  Milica

Najnoviji članci

Potrebna vam je pomoć? Mi smo tu za vas.
Pozovite nas na 021/529-716, 021/520-032,
i na mobilni 065/588-0000
ili zakažite pregled putem online formulara.

Klinika Perinatal na youtube

Top
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. >