Četvrta nedelja - 11. mesec

Kako vaša beba raste.

Beba sada razume jednostavne instrukcije, iako ćete možda i dalje biti ignorisani kad kažete “ne”. Ako želite da vaše reči imaju težinu i značaj za bebu promenite ton i ono što ne sme, govorite joj oštro i kratko. Iako se beba danas neće sećati šta ste joj juče govorili, ipak nije prerano da postavljate određene granice i da je učite šta je važno, kao što je razlika između vrućeg i hladnog.

Vaš život: Balansiranje između posla i kuće

Vaša ličnost se promenila čim ste dobili bebu, i iznenadićete se koliko možete da balansirate između vas na poslu i vas u kući. Pogledajte oko sebe kako se drugi roditelji snalaze u ovakvim situacjama, i dozvolite da vas njihov primer vodi.
Možda ćete morati da uzimate odmor ili da skratite radno vreme zbog bebe. Izvagajte šta vam je prioritet – beba ili posao - najbolje je uzeti u obzir fleksibilnost vašeg posla, ukupno vreme koje imate na raspolaganju, i raspored vašeg deteta. Kad vam je dete bolesno možda ćete želeti da budete sa njom, a vaš suprug da vodi bebu na preglede. Ili ćete želeti da posećujete lekare, a te posete ćete raspoređivati u vreme pauze ili posle posla da biste što manje odsustvovali.
Onda, umesto da razmišljate o tome šta treba da uradite kad se vratite na posao, razmislite da vreme provedeno kod doktora iskoristite maksimalno. Uzmite u obzir da napravite listu pitanja za doktora i da eliminišete što više obaveza na poslu, da kad se vratite nemate mnogo opterećenja.