Molim za hitan savet.imam decaka 2.5god.receno mi je da kozicu svlacim toliko da operem da se vidi rupica.sa god dana na savetovalistu dijagnoza fimoza.pregled urologa nije fimoza vec nismo nista navlacili pa je ostala da se vidi samo rupica i da do 7god se nedira..sinoc posle kupanja uocila sam dve kao lojne kese ispod kozice bele boje i neznam sta da radim.da li da zakazujem urologa zelela bih sto pre da resim i da odrzavamo higijenu kako treba..molim za savet jer oko ovoga definitivno nisu svi dokrori usaglaseni jedni kazu ovako drugi onako..da li bi pomogle neke kreme ili sta?

Poštovana,
Današnji stavovi podržavaju tvrdnju da se kožica ne mora nasilno tretirati do 7. -me godine. Međutim, to ne znači da nećete ništa raditi do tada. Beličaste promene koje ste primetili jeste tzv
smegma koju luče kožne žlezde i ima za cilj prirodno odlubljivanje tj odizanje kožice od glansa. Na tim mestima se u ovom momentu kožica može najlakše prevući. Znači najkraće- nemate razloga za zabrinutost, niti morate zbog toga kod lekara. Za sva ostala pitanja i nedoumice, stojim Vam na raspolaganju lično ili putem telefona.

Srdačan pozdrav od Perinatal tima 🙂