Dr Slađana Kovačević - novi član pedijatrijskog tima

Rođenjem deteta, svet je bogatiji... za mnogobrojne izazove. Iako je dolazak bebe na svet jedan od najradosnijih događaja u životu, uz bebu ne dobijate „uputstvo za upotrebu“, pa kada dođe do nepredviđenih situacija, saveti se prikupljaju na sve strane. U toj situaciji „ osmeh je kriva koja sve ispravlja“ - naš pedijatrijski tim prati, uočava, savetuje, usmerava i pruža podršku roditeljima i porodici kroz preventivne preglede kao i lečenje Vašeg deteta, što doprinosi njegovom zdravom rastu i razvoju i Vašem osmehu.

Novi član našeg tima dr Slađana Kovačević, rođena je u Kikindi, gde je završila osnovnu školu. Srednju medicinsku školu pohađala je u Zrenjaninu, a medicinski fakultet završila na Univerzitetu u Novom Sadu. Specijalizaciju iz pedijatrije je završila na Univerzitetu u Beogradu u Institutu za majku i dete. Kao specijalista pedijatrije radila je na Dečjem odeljenju Opšte bolnice u Kikindi, kao i dečijem i školskom dispanzeru. Od 2012. godine bila je zaposlena kao izabrani pedijatar u Domu zdravlja Novi Sad, u ambulanti u Kisaču. Živi u Novom Sadu i majka je troje dece.

U Klinici Perinatal vršiće sledeće usluge:

  • Pedijatrijski pregled - pregled obolelog deteta i terapija stanja (oboljenja respiratornog, gastrointestinalnog sistema, urogenitalnog sistema, otoskopski pregled, ispiranje ušiju, obrada i previjanje površnih rana i opekotina, obrada gnojnih lezija kože, ekstrakcija krpelja, kožna oboljenja i stanja u dece, akutne infektivne bolesti, snižavanje povišene telesne temperature, oralna i parenteralna rehidratacija), usluge kućne posete
  • Sistematski pregled odojčadi (praćenje rasta i razvoja, merenje telesne mase, dužine/visine, merenje obima glave i upoređivanje sa standardima na grafikonu, opšti klinički pregled po sistemima, procena psihomotornog razvoja, savetovanje u vezi ishrane i uvođenja namirnica, laboratorijski skrining anemije sa 9 meseci i prevencija deficita gvožđa), uz patronažne kućne posete i preglede nakon izlaska iz porodilišta
  • Pregled pred imunizaciju i imunizacija
  • Sistematski pregledi dece od 1-18 godina (praćenje rasta i razvoja, merenje telesne mase, visine, određivanje ITM i upoređivanje sa standardima na grafikonu, opšti klinički pregled po sistemima, merenje krvnog pritiska, pregled stanja kičmenog stuba, grudnog koša i stopala)
  • Adhezioliza prepucijuma u lokalnoj anesteziji
  • Obrada pupka i granuloma pupka
  • Aspiracija sekreta iz nosa i usta
  • Inhalacije