Prof. dr sci. med. Dušica Rakić, specijalista pedijatar - kardiolog

Profesor dr sci. med. Dušica Rakić rođena je u Novom Sadu, gde je i diplomirala na Medicinskom fakultetu, potom završila specijalističke studije iz pedijatrije i subspecijalističke iz kardiologije, kao i doktorsku disertaciju.

Svoje radno iskustvo sticala je u Domu zdravlja “Novi Sad” prvo na poziciji lekara opšte prakse, zatim na pozicijama  specijaliste pedijatra, subspecijaliste kardiologa, potom pomoćnika i zamenika direktora za nauku i razvoj Doma zdravlja "Novi Sad" i predsednika Stručnog saveta Doma zdravlja Novi Sad.

Vanredni je profesor i šef Katedre opšteobrazovnih predmeta na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu, zamenik pokrajinskog sekretara za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, a radi i kao pedijatar – kardiolog u Domu zdravlja „Novi Sad“.

 

Nosilac je diplome evropski kardiolog (EC) i zvanja Fellow (FESC) u oblasti kardiologije.

Učestvovala je u međunarodnim projektima Svetske zdravstvene organizacije MONICA i CINDY programu. Od 2014. godine rukovodilac je projekta „Svi za zdravo novosadsko srce“. Do sada je objavila 139 stručnih i naučnih radova u zemlji i inostranstvu i 5 monografija. Posebna oblast interesovanja joj je sportska kardiologija.

 

Od februara 2018.godine prof. dr Dušica Rakić radi u poliklinici Perinatal kao stručni konsultant iz oblasti dečje kardiologije.

Zakažite pregled za dete pozivom na broj telefona klinike ili online

 

 

dr Dušica Rakić, specijalista pedijatar - kardiolog