Prva nedelja - 10. mesec

Kako vaša beba raste.

Zbog straha od razdvajanje, vreme koje provedete razdvojeni od bebe može vam biti veoma teško. Isto tako teško može biti i putovanje sa bebom. Vaša beba je navikla na svoje okruženje i poznata lica, i ona voli predvidljivost. Tako da krenuti na put može poremetiti bebinu sigurnost i rutinu, pogotovo ako se posećuju nova mesta i mnogo novih ljudi.

U ovom dobu beba ne može shvatiti koncept putovanja, ali će moći da predpostavi da se nalazi na ne poznatom prostoru. Budite spremni na mrzovoljno ponašanje i na to da će se vaša beba “zalepiti” za vas. Pripremite mnogo stvari za zabavu – slikovnice, igračke koje stvaraju zvuk, kocke, plišane životinje, i definitivno bebinu omiljenu igračku, ako je ima. Organizujte mnogo vremena sami bez stranih lica da biste omogućili bebi da se prilagodi novom okruženju.

Vaš život: Užinajte zdravo

Užina može biti veoma zahtevna za zauzete roditelje kao one koji imaju bebe. Evo nekih ideja da ipak prezalogajite nešto zdravo:
Imajte užinu pri ruci stalno. Kada spremate torbu za pelene, uzmite u obzir da spakujete užinu koja je hranljiva i laka za poneti, tako da je imate uvek kod sebe. Uvek nabavljajte i lagerujte u kuhinji hranu koja je hranljiva i zdrava, a pri tom lako nosiva. Tako da nećete morati da pripremate svaki zalogaj u kuhinji, ili još gore, nećete morati da trčite u restorane brze hrane.
Evo nekih dobrih namirnica: sveže voće, energetske štapiće, ceralije sa celim zrnima ili krekere sa sirom, sirovo povrće, jogurt. Blendovano sveže ili zamrznuto voće, mleko, i jogurt zajedno daju hranljivu užinu.
Ograničite kofein. Ovo je izuzetno važno pogotovo ako dojite. Pijte dosta tečnosti – običnu vodu, limunadu ili mineralnu vodu, ili napravite sebi vodu pomešanu sa zgnječenim voćem ili kriškom narandže i limuna. Čajevi od trava, vrući ili hladni, imaju bezbroj osvežavajućih ukusa.