Prva nedelja - 6. mesec

Kako vaša beba raste.

Vaša beba ne može izraziti osećanja isto kao vi. Ali zato ona vam jasno može staviti do znanja kada je sretna, a njena sposobnost da demonstrira ljubav i osećaj za humor se na taj način razvija. Kako beba bude starija možda će se zaplakati kad budete napuštali sobu i biti ushićena kad vas ponovo bude videla. Ona će možda moći i da vam pruža ruke kada bude želela da je nosite. I verovatno ćete videti kako vam se smeje na svaku vašu “šalu”- smejaće se na smešan izraz lica i probaće verovatno i vas da nasmeje. Nastavite da se igrate sa njom i izazivajte njene osmehe, videćete kako će vam smeh vaše bebe ispuniti dan.

Vaš život: Sex kao novi roditelji

Nalaženje vremena i energije za sex sa vašim partnerom je samo po sebi dovoljan izazov. AI tu je mala briga koja je u ćošku sobe ili niz hodnik, i koja čeka da se probudi baš kad joj nije vreme. Ali uz malo truda i napora, sve je moguće!
Flert. Flertovanje nije isto što i predigra. To je sexualna igra bez namere za momentalnu sexualnu aktivnost. Flertovanje sa vašim partnerom (uživo, preko telefona, ili e –mailom, na primer) pomaže da se oboje seksualno oraspoložite.
Vreme je najbitnije. Ne morate svaki put da spavate dok beba spava. Odspavajte preko dana da bi se odmorili i bili raspoloženi za intimnost. Zakažite sastanak. Ne morate da se doterate i izađete napolje – samo planirajte da ostanete kod kuće i provedete veče slično kao da ste izašli. I zajedničko tuširanje dok vam beba spava se računa kao izlazak.

Zadržite smisao za humor. Budite spremni da stvari neće ići baš kao što su pre išle. Ako dojite, na primer, možda će mleko isticati iz grudi u toku odnosa, što je malo, priznaćete, neprijatno. Ako beba počne da plače, nemojte žuriti da je držite i uspavljujete. Sačekajte par minuta da vidite da li će se sama smiriti. Ako se ne smiri sama, osećaćete se kao da se želja i raspoloženje za seksom ugasila. Ne otkazujete celu stvar. Počnite ponovo polako sa predigrom i videćete gde će vas ona odvesti. Zapamtite jednu stvar: za sve u životu je potrebno veliko strpljenje. Zato budite strpljivi i prema vama i prema svom partneru.