Treća nedelja - 11. mesec

Kako vaša beba raste.

Beba će “hodati” dok je vi budete držali za ruke, i možda će vam pomoći da je obučete tako što će vas držati za ruku ili rame. Što se tiče jela, moći će da pije iz čaše (ali neka deca to neće moći da rade ni u kasnijim mesecima, čak i kad navrše dve godine) i da sama jede.

Vaš život: Funkcionisati sa malo sna.

Niko ne funkcioniše dobro ako je uspeo samo da sklopi oči, a ne i da spava. Evo nekih isprobanih taktika za one momente kada vas uhvati spavanje.
Konstantno vam se spava zbog ne prospavanih noći?Promenite alarm na vašem satu i postavite da vas budi radio umesto iritirajućeg zvuka alarma. Ako ne možete da ustanete ostavite alarm na drugom kraju sobe tako da morate ustati iz kreveta da biste ga isključili.
Teturate se celo jutro? Dovedite se u red kofeinskim napitkom ili dva ako morate, ali onda posle ručka pređite na kafu bez kofeina. Previše kafe prestimulisaće vaše telo i dovešće vas do problema sa spavanjem uveče. Isto tako pokušajte da najvažnije dnevne zadatke obavite ujutru kada ste najodmorniji, ako je to moguće.
Sporo i otežano posle podne? Ako ste na poslu, pokušajte da odremate 15 min tokom pauze. Bežanje iz kancelarije napolje može vas takođe osvežiti. Ako ste na dugom sastanku ponesite hladno piće da bi vas osvežilo i držalo budnim, i sedite blizu otvorenog prozora, ako je moguće. Ako ste kod kuće, obavezno pokušajte da kratko odspavate dok beba spava. Vremenom ćete naučiti da spavate kad i beba, mada vam neće uvek biti do toga.