Treća nedelja - 8. mesec

Kako vaša beba raste.

Izlazak zubića može početi rano od 3. meseca pa do 12. mesecu, ali većina beba dobije prve zube (obično dva srednja dole) između 4. i 7. meseca. Nemojte se zabrinjavati, ako postoji razmak između dva zubića. Zubi obično izlaze kroz desni ne pravilno podešeni i razmak između njih nestaje u 3. godini kada svih 20 zuba izađu.
Kada bebi počnu zubi da rastu, možete primetiti više balavljenja i eksperimentisanja sa novim oblicima u ustima – i vi biste, ako imate neku stranu stvar u ustima. U ovom periodu češće tokom dana bebi perite ruke. Vodite računa o čistoći glodalica i drugih pogodnih igračaka kojima beba sada ublažava tegobe.

Vaš život: Provođenje vremena bez bebe.

Ako ste do sada angažovali dadilju ili provodite neko vremena bez bebe, znajte da niste sami. Postoji dobar razlog da se odvojite od bebe s vremena na vreme – ako ne zbog vas, onda zbog vaše bebe. Kratka razdvajanja pomoćiće bebi da se prilagodi drugim ljudima i da postane više socijalizovana – i može pomoći da se spreči strah od razdvajanja čak i pre nego što je počeo.
Ne morate otići na duže staze. Sat posla, film – bilo koje kratko razdvajanje kad je beba budna i svesna da vas nema će pomoći. I vi ćete shvatiti da nebo neće pasti ako niste pored bebe da je utešite ako je uplakana.