Notice: wpdb::prepare was called incorrectly. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 4.8.3.) in /home/klinikaperinatal/public_html/wp-includes/functions.php on line 5312
Klinika Perinatal

U ponedeljak 18.novembra snižena cena pregleda za dijabetičare

14. NOVEMBAR - SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA,

Svetski dan dijabetesa obeležava se u preko 160 zemalja širom sveta. Ovaj dan svrstan je u kalendar javnog zdravlja na inicijativu Međunarodne dijabetološke federacije (International Diabetes Federation, IDF) i Svetske zdravstvene organizacije i ima za cilj skretanje pažnje svetske javnosti na dijabetes koji predstavlja značajan javnozdravstveni problem.

Pravilna ishrana je veoma važna u prevenciji dijabetesa, ali i u lečenju i usporavanju razvoja komplikacija ove bolesti. Korekcija navika vezanih za ishranu, fizičku aktivnost, stres, pušenje i drugih od značajnog su uticaja na prevenciju ili na odlaganje nastanka dijabetesa tipa 2. Nastanak dijabetesa tip 1 ne može se sprečiti, ali se navedenim korekcijama može povoljno uticati na komplikacije šećerne bolesti u smislu njihovog odlaganja i usporavanja nastanka. Naznačene promene zavise od volje, upornosti i disciplinovanosti obolelog, ali i od podrške porodice i socijalnog okruženja.

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti, u poliklinici Perinatal u ponedeljak, 18.11.2019. svi dijabetičare će moći da obave pregled kod endokrinologa po ceni od 2000din.

U borbi sa dijabetesom važno je pridržavati se terapije, saveta lekara u  vezi ishrane i fizičke aktivnosti.

Pregled je potrebno zakazati pozivom na neki od brojeva telefona klinike: 021 520 032, 021 529 716, 060 55 88 002