U ponedeljak 18.novembra snižena cena pregleda za dijabetičare

14. NOVEMBAR - SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA,

Svetski dan dijabetesa obeležava se u preko 160 zemalja širom sveta. Ovaj dan svrstan je u kalendar javnog zdravlja na inicijativu Međunarodne dijabetološke federacije (International Diabetes Federation, IDF) i Svetske zdravstvene organizacije i ima za cilj skretanje pažnje svetske javnosti na dijabetes koji predstavlja značajan javnozdravstveni problem.

Pravilna ishrana je veoma važna u prevenciji dijabetesa, ali i u lečenju i usporavanju razvoja komplikacija ove bolesti. Korekcija navika vezanih za ishranu, fizičku aktivnost, stres, pušenje i drugih od značajnog su uticaja na prevenciju ili na odlaganje nastanka dijabetesa tipa 2. Nastanak dijabetesa tip 1 ne može se sprečiti, ali se navedenim korekcijama može povoljno uticati na komplikacije šećerne bolesti u smislu njihovog odlaganja i usporavanja nastanka. Naznačene promene zavise od volje, upornosti i disciplinovanosti obolelog, ali i od podrške porodice i socijalnog okruženja.

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv šećerne bolesti, u poliklinici Perinatal u ponedeljak, 18.11.2019. svi dijabetičare će moći da obave pregled kod endokrinologa po ceni od 2000din.

U borbi sa dijabetesom važno je pridržavati se terapije, saveta lekara u  vezi ishrane i fizičke aktivnosti.

Pregled je potrebno zakazati pozivom na neki od brojeva telefona klinike: 021 520 032, 021 529 716, 060 55 88 002