Druga nedelja - 12. mesec

Kako vaša beba raste.

Beba će verovatno uživati gledajući i listajući knjige, okretajući stranice prvo sa jedne strane pa sa druge otkrivajući da na svakoj postoji nesto novo. Uključite vašoj bebi slikovnice koje imaju jasne oblike i osnovne boje izražene kroz svakodnevne predmete koji je okružuju. Pogledajte raznolikost izbora koji možete dati bebi za čitanje u lokalnoj biblioteci ili u knjižarama na odeljcima za dečije knjige.

Vaš život: Proslavljanje bebinog prvog rođendana!

Ne možete da verujete, ali taj veliki dan u vašem životu je blizu. Budite unapred pripremljeni: Bez obzira koliko ste savršeno smišljali plan, vaša beba će biti prilično zbunjena u vezi celog ovog događaja.

Neke ideje:

Žurka kod kuće. Napravite jednostavnu zabavu praveći je kod kuće ili u dvorištu. Vaša beba će biti opuštena, i vi ćete imati vremena da pripremite hranu, dekoraciju i ostalo. Pozovite samo poznatu decu vašoj bebi.
Rođendaonice. Naravno da je lakše sve organizovati u nekim lokalnim rođendaonicama. Obično tamo rođendani ne traju dugo i iza vas ostane nered koji vi ne morate spremati. Međutim u mnogim slučajevima ovakvi prostori su ne poznati za decu i samim tim odbojni.
Zabeležite momenat. Slikajte vašu bebu i uvećajte sliku. Sačuvajte odeću sa proslave prvog rođendana i svake godine gledajte i uživajte u tome kako je vaša beba porasla.