17. nedelja trudnoće

Dobro došli u 17. nedelju trudnoće. Zanimljiva nedelja vam predstoji, možda vas od same pomisli oblije znoj. Pogledajte.

Vaš život

Ako se od blagih kućnih poslova ili samo odlasku do frižidera preznojite, nemojte se brinuti. Ovo je još samo jedan od mnogih propratnih stanja u trudnoći. Pojačano znojenje, sekret u nosu i pojačan vaginalni sekretmože se očekivati i potpuno su normalne pojave u trudnoći. Ovi simptomi su rezultat pojačanog protoka krvi što znači da vaše telo proizvodi više nego obično tečnosti.

U ovoj fazi trudnoće biće vam potrebna nova garderoba, ako je do sada već niste promenili. Kupite odeću koja može da se rasteže kako stomak bude rastao.

Vaša beba

Ako volite jako glasnu muziku, možda je sada vreme da se navikavate na tišu. Vaša beba počinje da prepoznaje zvuke i verovatno će joj jaki i iznenadni zvuci smetati. Primetićete negodovanje po pokretima, ako ste ih do sada počeli osećati.

U 17. nedelji vaša beba je teška oko 140 grama, što je, verovali ili ne, teže nego posteljica u ovoj fazi trudnoće. Vašoj bebi je počelo da se stvara salo ispod kože, koje će regulisati telesnu temperaturu kada se beba rodi.