37. nedelja trudnoće

Od sada još samo malo vas deli do porođaja. Što više se odmarajte i opustite.

Vaš život

nedelja je već stigla. Simptome koje do sada budete imali su pojačan vaginalni sekret, a moguće i ispadanje vaginalnog krvavo-sluzavog čepa (mala količina gustog sluzavog čepa koji zatvara cervikalni kanal koji vodi do materice).

Ako se vaša beba nije spustila u karlicu i dalje ćete osećati lošu probavu i iznenadne nalete gorušice. Kada se to ipak desi osetićete blagi pritisak na karlicu i olakšanje u predelu stomaka. Dobra stvar u ovome je da ćete osećati manji pritisak ispod grudnog koša što će vam omogućiti bolje disanje.

Nastavite da se zdravo hranite, da uzimate trudničke vitamine i da se blago rekreirate kao pripremu za porođaj.Nemojte se uplašiti ako budete imali čudne i intenzivne snove. Ovo je potpuno normalno kao rezultat straha od budućih događaja i radu hormona.

Vaša beba

Vaša beba do sada vežba disanje i udisaji postaju mnogo jači. Ovo je pravi znak da je beba spremna da izađe.Vaša beba je do sada 36 cm dugačka i oko 3000 grama teška. Nije ni čudo da vam ni ova trudnička odeća nije odgovarajuća.