Sedma nedelja trudnoće

7 nedelja trudnoće nosi mnogo jutarnje mučnine i umora. Ipak postoji jako dobar razlog za ovo jer se bebin rast može više uočiti. Hajde da pogledamo izbliza...

Vaš život

Ovo je period trudnoće kada najezda hormona utiče na vašu kožu i čini je masnijom i sklonijom aknama. Da, dobro ste čuli. Bubuljice nastupaju! Ovi hormoni takođe mogu učiniti vašu kosu punijom i sjajnijom, ili u nekim slučajevima potpuno suprotno. Možda ćete primetiti da vam raste stomak, kako se povećava materica. Možda ćete češće mokriti, kao jedan od dosadnih problema u trudnoći.

Vaša beba

U ovoj nedelji bebi počinju da se razvijaju noge i ruke, iako izgledaju kao vesla u ovom momentu. Fetus takođe jako brzo raste, sada je oko 9 mm veliki. Genitalni organi su prisutni, ali i dalje se ne može prepoznati pol bebe. U ovom momentu, iako nećete moći čuti, otkucaji srca će biti oko 150 u minuti, u proseku duplo brži nego vaši. Crte lica i veći mišićni sistemi nastavljaju da se razvijaju. Na kraju, u 7. nedelji razviće se krvna grupa vaše bebe.