Notice: wpdb::prepare was called incorrectly. The query does not contain the correct number of placeholders (2) for the number of arguments passed (3). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 4.8.3.) in /home/klinikaperinatal/public_html/wp-includes/functions.php on line 5312
Klinika Perinatal

Dr Temira Lozanić - pedijatar specijalista za ishranu

U uslovima savremenog življenja, naša deca i mladi trpe brojne negativne uticaje iz svog okruženja, što može negativno da se odrazi na njihov rast i razvoj. Navike koje se usvoje u ovom periodu života, pogotovo one vezane za model ishrane i fizičku aktivnost mogu da dovedu do narušavanja zdravlja, što se može ispoljiti kao prekomerna težina ili pothranjenost, a takođe mogu da traju i u odraslo doba i biti važan faktor u razvoju brojnih hroničnih nezaraznih bolesti.

Naša dužnost je da podučimo decu i mlade kako da oblikuju i neguju zdrave životne stilove, koji pomažu pravilan razvoj i odrastanje, kvalitetno življenje neopterećeno bremenom hroničnih bolesti koje se mogu sprečiti. Iz tog razloga našem pedijatrijskom timu pridržila se dr Temira Lozanić, pedijatar specijalista za ishranu.

Dr Temira Lozanić živi i radi u Novom Sadu. Medicinski fakultet kao i specijalizaciju iz pedijatrije završila je u Novom Sadu. U Beogradu na Medicinskom fakultetu završila je subspecijalizaciju iz ishrane. U Domu zdrvlja ’’Novi Sad’’ radi od 1984. godine u Službi za zdravstvenu zaštitu dece, školske dece i omladine. Dugi niz godina radi u Savetovalištu za mlade, gde kroz individualni rad sa decom i mladima ( upoznavanje, pregled i davanje usmenih i pismenih saveta), radi na problemima prvenstveno vezanim za ishranu, a kroz grupni rad u radionicama na promociji zdravih životnih stilova.

Dr Lozanić u klinici Perinatal, davaće savete i preporuke deci i roditeljima (zasnovane na savremenim naučnim saznanjima) koji će pomoći u optimizaciji i balansiranju ishrane, fizičke aktivnosti, kao i drugih životnih navika, što je od značaja kako za sadašnje tako i za buduće zdravlje.

 dr temira lozanic dr Temira Lozanić