Evropska nedelja prevencije raka grlića materice

Ove godine od 22. do 28. januara, obeleževa se Evropska nedelja prevencije raka grlića materice, a cilj je podizanje svesti žena o načinima prevencije o toj bolesti od koje se svake godine u našoj zemlji u proseku registruju 1.244 novoobolele žene, dok 482 žena izgubi život od te vrste raka.
Za tu bolest sa sigurnošću se zna da se svrstava u grupu najpreventabilnijih, ali, nažalost, Srbija se po umiranju od te vrste raka kod žena, nalazi na drugom mestu u Evropi, odmah posle Rumunije.
Klinika Perinatal pridružila se ovoj kampanji i apeluje na sestre, majke, ćerke, prijateljice, da u Evropskoj nedelji prevencije raka grlića materice razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju i da odvoje dan za zdravlje, kada će posetiti  lekara i iskoristiti neku od dostupnih mogućnosti prevencije, jer je rak grlića materice maligna bolest koja se može sprečiti.

Perinatal misli na vas, i ove nedelje obezbedio vam je 33% popusta na pregled kod dr Stojančić Borisa, koji obuhvata: Ultrazvuk, bris Papanikolau, Vaginalni bris.

dr boris stojancic dr Boris Stojančić