Popust na ultrazvuk dojki i mamografiju

Karcinom dojke je pošast 21 veka. Broj obolelih u celom svetu poslednjih godina raste i momentalno oboljeva svaka osma ili deveta žena. Faktori koje dovode do ovog podmuklog oboljenja su: ženski pol, godine, genetika, žlezdane dojke, gojaznost, pušenje, alkohol, neadekvatna ishrana dodatno utiču na „starenje“ tkiva i promenu u lošem pravcu. Neophodno je naglasiti da STRES, nemerljivi faktor, tj naročito naš odnos prema stresu, umetnost obrađivanja stresa i razdvajanje bitno od nebitnog. Svaka žena koja je dobila rak dojke može vrlo jasno i da poveže neki razlog u životu koji je doveo do toga.

Nažalost rak dojke je za sada nemoguće prevenirati, jedino je moguće ranom dijagnostikom spečiti razvoj bolesti i fatalan ishod.

Dijagnostičke metode koje se sprovode za rano otkrivanje raka dojke su ultrazvuk i mamografija.
Mamografija - „Zlatni standard“ dijagnostike oboljenja dojke koji jedini može da vidi prapočetak karcinoma. Ova vrsta pregleda se obavlja rutinski prvi put sa 40 godini života i predstavlja ličnu kartu tkiva dojke, a filmove je neophodno pažljivo čuvati zbog budućeg poređenja.
Ultrazvučna dijagnostika je veoma zastupljena danas jer je neinvazivna i bezbolna, ali ima svoje limite jer je subjektivna metoda, zavisi od znanja i iskustva lekara koji obavlja pregled. Najpreciznija dijagnoza se postavlja uzimanjem uzorka tkiva i patohistološkom analizom.

Oktobar je međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, iz toga razloga poliklinika Perinatal je obezbedila popust na ultrazvuk dojki i mamografski pregled.

Popust važi do kraja meseca oktobra, a cene su sledeće:

ULTRAZVUK DOJKI - 4000 din

MAMOGRAFIJA - 5000 din

U sklopu mamografskog pregleda dodatno se uradi i ultazvučni pregled grudi koji je uračunat u cenu.

Preglede koje obavljaju dr Željka Jarić, dr Maja Basta i dr Dijana Nićiforović, možete zakazati na broj telefona 021 520 032.

Misli na sebe i svoje bližnje!
URADI PRAVU STVAR!  ZAKAŽI PREGLED DOJKI!